bpost bank steunt energiebesparend investeren

bpost bank lanceert een lening waarmee consumenten energiebesparende investeringen kunnen financieren. Het komt hiermee tegemoet aan een belofte die eerder met Vlaamse regering gemaakt werd. De rentevoet van de nieuwe Energielening bedraagt 1,99%.

Afspraak met de Vlaamse overheid

In het kader van de hervorming van de Energielening van de overheid, spraken bpost bank en de Vlaamse minister van Energie eind vorig jaar af om een Energielening te lanceren met een rentevoet onder de 2%. bpost bank komt die afspraak nu na met de lancering van een nieuwe Energielening met een rentevoet van 1,99%.

Het krediet is aangepast aan de wensen en middelen van elke consument. Lenen kan vanaf een bedrag van 5.001 euro tot maximaal 75.000 euro. Wie bijvoorbeeld 10.000 euro leent met een looptijd van 4 jaar, zal elke maand 216,82 euro afbetalen. Wie 15.000 euro leent over een periode van 5 jaar, betaalt maandelijks 262,73 euro terug.

Boost voor groene investeringen

Een Energielening - ook wel ‘groene lening’ genoemd - kan enkel gebruikt worden om energiebesparende kosten te financieren. Het gaat dan bijvoorbeeld om de isolatie van een woning, het installeren van nieuwe ramen, zonnepanelen of een warmtepomp ter vervanging van een oude ketel. Met de energieleningen willen bpost bank en de Vlaamse overheid duurzame investeringen aan woningen stimuleren, maar ook de bouwsector een duwtje in de rug geven.

Contacteer ons
Frédéric Jonnart Lid Directiecomité en woordvoerder
Wouter Baelde Corporate Communication Manager at bpost bank
Frédéric Jonnart Lid Directiecomité en woordvoerder
Wouter Baelde Corporate Communication Manager at bpost bank
Over bpost bank - bpost banque

bpost bank werd in 1995 opgericht onder de naam "Bank van De Post". Het is een zelfstandige Belgische bank die berust op een uniek partnershipmodel. Ze is in gelijke delen (50/50) in handen van bpost en BNP Paribas Fortis en wordt bestuurd door een onafhankelijk directiecomité. bpost bank biedt ruim één miljoen klanten op de Belgische markt bankdiensten aan. In een almaar complexere en onvoorspelbare financiële wereld vindt zij dat haar producten en diensten eenvoudig, veilig en voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Daarom wil bpost bank een almaar eenvoudiger en veiliger bank zijn voor iedereen. Deze waarden vertalen zich in de slogan van bpost bank: “Zoveel is duidelijk”. 

"bpost bank" wordt steeds met kleine letters geschreven, ook aan het begin van een zin. De naam van de bank bestaat in de drie landstalen: bpost bank (NL), bpost banque (FR) en bpost Bank (DU).

bpost bank - bpost banque
Markiesstraat 1 bus 2 - rue du Marquis 1 bte 2
1000 Brussel - 1000 Bruxelles